StockSnap_04HR3ASS4J

Tips på skatt- och företagsbloggar

Att följa bloggar inom ämnen och områden som intresserar oss, är både intressant och roligt – men kan också öka kreativiteten och ge nya insikter och uppslag till utveckling! Vi på Controllergruppen är givetvis för att inspirera och därför vill vi tipsa dig om sex bloggar (förutom Controllergruppens egna blogg då förstås!) inom områdena redovisning, skatt och företag.

 

Tax Matters

Tax matters diskuteras och skrivs det om nyheter och sakfrågor gällande beskattning och redovisning. Här kan man finna lite om mycket (inom de berörda ämnena) och även om man inte är intresserad av alla frågor, dyker det med största sannolikhet upp ämne som berör just dig då bloggen generellt uppdateras flera gånger per vecka. Bloggen drivs av PWC.

Företagarbloggen

I Företagarbloggen tas bland annat kunskapsfrågor gällande just företagande upp, och skribenterna inspirerar på så sätt genom att dela med sig om sin kunskap och sina erfarenheter. Exempel på ämnen är affärsutveckling, redovisning och personalhantering. Även denna blogg är skriven av PWC.

Fokus på skatterna

Fokus på skatterna är Svenskt näringslivs egen blogg där inom området kunniga skribenter bloggar om aktuella skattefrågor. Här sker diskussion, analys och omvärldsbevakning kring för företagaren viktiga frågor.

Internetstiftelsen i Sverige

Internetstiftelsen i Sverige (IIS) driver en blogg vars mål är att verka för en positiv utveckling kring internet. Skribenterna delar med sig av sin kunskap kring internet, internetfrågor och omvärldbevakning.

UC

UC (Sveriges ledande affärs- och kreditinformationsföretag) skapade sin blogg för två år sedan för att ge både potentiella kunder och allmänheten inspiration och kunskap inom affärsinformation och marknadstjänster. Här diskuteras det bland annat även om trender, nyheter och insikter för branschen.

Visma

Även Visma driver en blogg som berör bland annat redovisning, HR, inköp och mycket annat som rör den generella företagaren. De bjuder här på både relevanta tips och nyheter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *