Sju enkla tips på hur du som privatperson kan digitalisera dig

Sju enkla tips på hur du som privatperson kan digitalisera dig

Hos Controllergruppen genomsyras allt arbete med en grund i det digitala och vi har en nollvision gällande pappersanvändandet. Givetvis vill vi leva som vi lär, och vill även uppmuntra andra till att bli medveten och minska ned på mängden papper. Nedan finner du sju enkla tips för dig som privatperson att tänka på och ta till dig när det gäller medvetenhet kring papperskonsumtion.

 

Sju tips på hur du kan digitalisera dig:

– Hos många företag och myndigheter kan man anmäla sig och ta bort alla pappersutskick till förmån för mail eller utskick till en viss inkorg. Välj att få exempelvis din deklaration enbart till din inloggning på skatteverket och utskick från försäkringskassan direkt till mailen – och spara massor av onödig fysisk post.

– Om du inte redan har gjort det, sätt upp en ”ej reklam”-skylt på din brevlåda. Majoriteten av alla reklamblad slängs bara! Vill du ha erbjudanden från ett specifikt företag är det smartare att anmäla sig direkt på deras hemsida och få erbjudanden skickade till sin mail eller per sms.

– Något annat som kommer med posten, men som är viktigt att vi får, är räkningar. Att anmäla e-faktura (eller autogiro) sparar inte bara på miljön, det är också ett smidigt sätt att betala på och samlar räkningar på en plats. Dessutom finns det pengar att spara då många företag tar en fakturaavgift för att skicka dessa fysiskt med post.

– Istället för att köpa fysiska tidningar – köp tidningarna digitalt! Antingen direkt via en specifik redaktion, eller genom samlingstjänster såsom Readly och Ztory. Detsamma gäller böcker. För många fungerar e-böcker eller ljudböcker lika bra, eller är skönt att variera med.

– Skriv inte ut dokument och samla i otympliga och svårsorterade mappsystem. Det går utmärkt att på ett smidigt sätt spara filer och material i datorn. Och det är mycket lättare att söka och finna dokument än i en samling fysiska mappar! Det hjälper dig därmed att spara både tid och utrymme.

– Och de där viktiga dokumenten som vi ändå på ett eller annat sätt får – scanna in dessa och spara på datorn och i molnet.

– Många av oss har tidigare sparat bilder och familjefotografier genom att skriva ut dom. Spara de viktiga bilderna i en molntjänst eller i en extern hårddisk. Molntjänster erbjuder mycket plats och bilderna är mer lättillgängliga.

 

Om du är intresserad av att veta mer och vill ha hjälp med att digitalisera ditt företag – tveka inte att höra av dig till info@controllergruppen.se!

Tips: Läs mer om Molnlagring och våra tips kring detta.